KOÜ`lü genç mühendislerin mezuniyet sevinci

14 Haziran 2023 11:02
Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünün 2022-2023 Akademik Yılı mezuniyet töreni dün Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi`nde gerçekleştirildi. Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi`nde eğitimlerini başarıyla tamamlayarak mezun olamaya hak kazanan öğrenciler mezuniyet sevinçlerini aileleriyle paylaştı.

MÜHENDİSLİK YEMİNİNİ İMO KOCAELİ BAŞKANI ALİ AKGÜN YAPTIRDI

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı`nın okunması ile başlayan törende mezun olan öğrencilere başarı dileklerinin ardından İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Ali Akgün tarafından Doç. Dr. Utkan Mutman anısına  "Mühendislik Yemini" ettirildi.

İMO Kocaeli Şube Başkanı Akgün yaptığı konuşmada, "Değerli hocalarım, saygıdeğer meslektaşlarım ve değerli aileler, sizlerle bugün burada olmaktan büyük mutluluk duyuyor, en içten duygularımla saygı ve sevgi selamlıyorum. Hepiniz hoş geldiniz.  Az sonra yapacağımız yeminin ardından, her biriniz birer meslektaşım olarak çalışma hayatınıza devam edeceksiniz. Cumhuriyetimizin 100. Yılında mezun olan arkadaşlarımın gelecek yüzyılda insanlığa ve ülkemize faydalı işler yapacaklarına, daha yaşanabilir bir dünya için çalışacaklarına yürekten inanıyorum. Çalışma hayatınız boyunca her zaman olumlu ve kolay işlerle karşılaşmayacaksınız. Elbette zorluklar ve sorunlarla uğraşacaksınız. Ancak bu durumlarda pes etmek yok, yılmak yok, yıkılmak yok vazgeçmek yok. Hedeflerinize ulaşana kadar zorlukların üstesinden gelmek, farklı çözüm yolları aramak ve bu sıkıntılı durumdan başarıyla çıkmak sizlerin görevidir. İnşaat Mühendisleri Odası her zaman sizi destekleyecek ve sizden önceki arkadaşlarınız gibi sizi sahiplenecektir. Unutmayın bu kurum her zaman sizin arkanızda bir dağ gibi duracaktır. Sizler yurt içinde ve yurt dışında şantiyeler yönetecek, büyük projeler tamamlayacak, köprüler inşa edecek, yollar, barajlar, havaalanları ve limanlar yapacaksınız. Bulunduğunuz her yerde Türk mühendislik odalarının ve İnşaat Mühendisleri Odası`nın birer temsilcisisiniz. Sizler ailelerinizin gururu, bizlerin ve ülkemizin umudu olacaksınız. Türk bayrağını, baretlerinizde gururla dünyanın dört bir yanında taşıyacaksınız. Sizi seven, sizden beklentisi olan büyük bir ailenin bir parçası olduğunuzu unutmayın. Mezun olduğunuz bu gurur dolu günün ardından önünüzde büyük bir gelecek var. Sizler bu mesleği icra ederek dünyayı değiştirebilirsiniz. Sizlere güveniyoruz ve başarılarınızı dört gözle bekliyoruz. Mezuniyetiniz kutlu olsun!

İnşaat mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi olarak 4000 üyesiyle birlik ve beraberlik içinde şehrimiz ve ülkemiz için, benimde mezunu olmaktan gurur duyduğum Kocaeli Üniversitesi`nin bilim insanları değerli hocalarımızla çalışmalarına devam etmektedir. Sizleri de aramıza katarak daha da güçlü ve  daha güzel işler yapacağız. Geçtiğimiz yıl yine bu salonda sizlerden bir dönem önceki arkadaşlarınıza yemin törenini hepinizin yakından tanıdığı ve çok sevdiği 13. Dönem Şube Başkanımız Sayın Doç. Dr. Utkan Mutman yaptırmıştı. Meslek hayatınız boyunca, sizleri evlatları gibi seven ve sizleri emekleriyle meslek edinmenizi sağlayan hocalarınızı hiçbir zaman unutmayın. Bu anlamlı günde sizleri bu günlere kadar getiren yetiştiren ve emek veren ailelerinize ve değerli hocalarınıza çok teşekkür ediyorum. Genç meslektaşlarımıza sağlık ve başarılar diliyor, yolunuz ve bahtınız hep açık olsun"

HEDİYE VE PLAKET TAKDİM EDİLDİ

Törenin ardından Akgün tarafından bölümünü birincilikle bitiren Fadime DOĞANAY, ikincilikle bitiren Melek KURT ve üçüncülükle bitiren Zeynep Sude KOTAN`a hediye ve plaketten oluşan bir armağan takdim edildi. Ardından tüm mezun öğrenciler toplu olarak bu güzel günlerini kep atarak sonlandırdı.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazarın tüm yazıları
sedat menteş
Kocaeli Beyaz Eşya Servisi
Toyota
Gönül Otomotiv
X